Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 19:49

Αβραμόπουλος: Σε φάση ανάπτυξης ο τουρισμός

Αισιόδοξος ότι ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε το στάδιο της σταθεροποίησης και μπαίνει στο στάδιο της ανάπτυξης, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόσο κατά τη 2η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Επικαλούμενος προβλέψεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού, είπε ότι για φέτος αναμένουμε αύξηση της τουριστικής κίνησης από 7% έως 11%. Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις τσάρτερς εκτιμάται ότι η αύξηση θα κινηθεί γύρω στο 40%, οι δε κρουαζιέρες αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν.

Αναφερόμενος στους ξένους επενδυτές σημείωσε πως από το σύνολο αυτών που προσεγγίζουν την Ελλάδα, το 80% ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τουρισμό, ενώ ανακοίνωσε ότι η διαφημιστική εκστρατεία για το 2006 θα αρχίσει το Σεπτέμβριο. Η προκήρυξη θα δημοσιευτεί το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου. Την ίδια περίοδο θα δημοσιευθούν επίσης οι προκηρύξεις για το διεθνές στρατηγικό σύμβουλο, όπως και για το νέο portal του ελληνικού Τουρισμού. Πάντως, σε ότι αφορά το κονδύλι που θα διατεθεί για τη διεθνή προβολή της χώρας είπε ότι θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα (δηλαδή 30 εκατ. ευρώ).

Τέλος, διέψευσε τα σενάρια περί κατάργησης της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ), σημειώνοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για ορισμένες μεταρρυθμίσεις στο νομικό της καθεστώς.

Πηγή: ΑΠΕ