Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 16:47

British Airways: Διπλασιάζονται οι πτήσεις Ηράκλειο - Λονδίνο

Η GB Airways, franchise partner της British Airways, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νωρίτερα τις πτήσεις μεταξύ Ηρακλείου Κρήτης και Λονδίνου τον επόμενο χρόνο, καθώς και ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό τους.

Η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια δείπνου, στο οποίο χορηγός ήταν ο ΕΟΤ, με προσκεκλημένους ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Κρήτη και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. John Morgan, εμπορικός διευθυντής της GB Airways, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που βρήκαν οι συγκεκριμένες πτήσεις και ως εκ τούτου επιθυμούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των διατιθέμενων θέσεων από το επόμενο έτος. Οι 4 εβδομαδιαίες πτήσεις – έναντι των 2 φετινών – αναμφίβολα θα ωφελήσουν τους Έλληνες και Βρετανούς επιβάτες, όπως και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία του συγκεκριμένου δρομολογίου και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που εκφράζουν οι συνεργάτες μας».

Το ερχόμενο έτος, η πτήση θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου και θα εκτελείται έως τις 27 Οκτωβρίου 2006. Τη γραμμή θα εξυπηρετούν αεροσκάφη τύπου Airbus A320 και Α321, τα οποία θα διαθέτουν τόσο Club Europe όσο και Euro Traveller καμπίνες. Η πτήση θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από 90 ευρώ για απλή μετάβαση και από 180 ευρώ για εισιτήριο μετ’ επιστροφής, εκτός των φόρων. Κατά την πτήση παρέχεται το πλήρες service της British Airways. Η GB Airways είναι ανεξάρτητος franchise partner της British Airways από το 1995, εξυπηρετώντας για λογαριασμό της δρομολόγια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Κύπρος, το Μαρόκο και η Τυνησία.

Η κ. Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια Ελλάδος της British Airways δήλωσε σχετικά: «Ο αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών μεταξύ Κρήτης και Μεγάλης Βρετανίας επέβαλε την αναθεώρηση του αριθμού των πτήσεων και της περιόδου λειτουργίας τους. Το δρομολόγιο αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές και συνετέλεσε στην αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται την Κρήτη. Παράλληλα, για τους Έλληνες επιβάτες, το Gatwick προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης και με άλλους προορισμούς της Μεγάλης Βρετανίας».