Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2005 18:04

Εξελίξεις σε τέσσερα δημόσια έργα, προϋπολογισμού 450 εκ. ευρώ

Μέσα στο 2005 έχουν δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ έργα προϋπολογισμού 4,1 δισ. ευρώ και έχουν υπογραφεί συμβάσεις ή εκτελούνται έργα προϋπολογισμού περίπου 2 δισ. ευρώ.

Στα πλαίσια αυτά:

Yπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάθεσης

α) του φράγματος Αποσελέμη (48,9 εκατ. ευρώ) για την ύδρευση των πόλεων του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου, καθώς και έξι δήμων και 19 κοινοτήτων της περιοχής. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ».

β) της Σύνδεσης Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας με την πόλη της Πάτρας, με την κάλυψη του χειμάρρου Διακονιάρη (60 εκατ. ευρώ). Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε»

Αναδείχθηκαν οι προσωρινοί μειοδότες για

α) το έργο του φράγματος και των δικτύων Πείρου-Παραπείρου (130 εκατ. ευρώ) για την ύδρευση της Πάτρας. Προσωρινός μειοδότης η εταιρεία I.R.A COSTRUZIONI GENERALI S.R.L

β) το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσ/απογειώσεως του αεροδρομίου «Μακεδονία» (246 εκατ. ευρώ). Yπενθυμίζεται ότι το 2001 ήταν η πρώτη προκήρυξη του διαγωνισμού, και με τις συνακόλουθες προσφυγές υπήρξε εμπλοκή. Προσωρινός μειοδότης του έργου είναι η εταιρεία «ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ».

Σε ένα χρόνο από σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα έχουν συμβολαιοποιηθεί και τα έργα, συνολικού ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ, όλων των μεγάλων οδικών αξόνων που θα γίνουν με σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.