ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την αναρρίχηση του δολαρίου, σε συνδυασμό με την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν τον Μάϊο, τα μέγιστα, μέσα σε ένα χρόνο.
«Οι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους στα κέρδη του δολαρίου», ανέφερε ο Scott McGlashan, ο οποίος διαχειρίζεται 2 δισ. δολ. σε μετοχές, με την J O Hambro Capital Management Ltd., συμπληρώνοντας: «Ισχυρότερο δολάριο θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για τα περιθώρια κέρδους των εξαγωγέων».
Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 98,79 μονάδες, στις 11:20' π.μ., στο Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη, κινήθηκαν ανοδικά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 11.664,60 μονάδες. Το δολάριο κινήθηκε επίσης ανοδικά, φθάνοντας στα 112,13 γιέν και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Ιουλίου. Ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα, αυξάνει την αξία των εξαγωγών που γίνονται σε δολάρια, όταν μετατρέπονται πάλι σε εθνικό νόμισμα.
Ο Standard & Poor's 500, αναρριχήθηκε 0,9% στη Ν. Υόρκη. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 2,9% τον Μάϊο, ενώ οι πωλήσεις εξοπλισμού γραφείων κινήθηκαν ανοδικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, καταδεικνύοντας, ότι, η βιομηχανία ενδέχεται να τροφοδοτήσει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το δεύτερο, απ'ό,τι το πρώτο εξάμηνο.
Οι μετοχές της Toyota, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, κέρδιζαν 1,2%, φθάνοντας στις 4.110 γιέν η μία. Οι μετοχές της Samsung Electronics, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της Ν. Κορέας, σημείωναν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 505.000 ουόν η μία.