Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2005 20:03

Οι πρώτες μελέτες του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ

Αρχισε τη λειτουργία του το ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) με αρμοδιότητα τη διεξαγωγή ερευνών και μελετών για τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τη διαμόρφωση προτάσεων και εισηγήσεων για την πρόοδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, καθώς και την προώθηση του δημόσιου διαλόγου για τα θέματα που εξετάζει.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε μελέτη που ολοκλήρωσε το Παρατηρητήριο αναφορικά με τις «Βέλτιστες πρακτικές στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών» που έχουν εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση τον προγραμματισμό του Παρατηρητηρίου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εξωτερικές μελέτες που συνδέονται με τον «Προσδιορισμό και την παρακολούθηση των δεικτών του σχεδίου eEurope 2005 στην Ελλάδα» και την «Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την πρόοδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ελλάδα». Τα πρώτα αποτελέσματα των συγκεκριμένων μελετών αναμένεται να είναι διαθέσιμα εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Εντός του έτους θα προκηρυχτούν επιπλέον τέσσερις έρευνες και μελέτες, οι οποίες θα αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στους ΟΤΑ, την ευρυζωνικότητα.