Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005 11:29

Lavipharm: Απάντηση σε επιστολή της Ε.Κ.

Σε απάντηση της από 5/7/2005 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) σχετικά με το θέμα της αποτίμησης της θυγατρικής της Lavipharm Corp. επί της οποίας βασίστηκε η κεφαλαιοποίηση του δανείου, η εταιρεία Lavipharm ΑΕ γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Στην από 24 Ιουνίου 2005 επιστολή μας, παραθέσαμε πλήρη ανάλυση της ιδιωτικής τοποθέτησης η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην θυγατρική μας Lavipharm Corp. Για το θέμα της αποτίμησης της Lavipharm Corp. αναφέραμε χαρακτηριστικά στην επιστολή μας ότι: "....Η τιμή των μετοχών με την οποία έγινε η κεφαλαιοποίηση του δανείου (ήτοι, $ 6,1554 ανά μετοχή) βασίστηκε στην αποτίμηση την οποία πραγματοποίησαν για λογαριασμό τους και με δικούς τους συμβούλους οι δύο νέοι ανεξάρτητοι επενδυτές και με την οποία συμμετείχαν στην αύξηση (συνολική αποτίμηση της Lavipharm Corp.από τους ανεξάρτητους επενδυτές σε περίπου $104 εκατ.)". Διευκρινίζουμε λοιπόν εκ νέου ότι η αποτίμηση της Lavipharm Corp., για την μετατροπή του δανείου σε κεφάλαιο, βασίστηκε στην αποτίμηση της ιδιωτικής τοποθέτησης. Η αποτίμηση δε της ιδιωτικής τοποθέτησης δεν έγινε από εμάς αλλά από τους υποψήφιους ανεξάρτητους επενδυτές και μόνον για δικό τους λογαριασμό καθώς αυτοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στην εταιρεία μας. Οι επενδυτές αυτοί - όπως άλλωστε είναι εύλογο - χρησιμοποίησαν δικούς τους συμβούλους προκειμένου να αποτιμήσουν την αξία της Εταιρίας. Εμείς, μέσω της Lavipharm Corp., όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες συναλλαγές, θέσαμε στη διάθεση των επενδυτών και των συμβούλων τους κάθε στοιχείο και έγγραφο που μας ζητήθηκε για να μορφώσουν άποψη για τη νομική, οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση της εταιρίας και δεν είχαμε ούτε έχουμε καμία πρόσβαση στις όποιες εκθέσεις ή αποτιμήσεις συνέταξαν οι σύμβουλοι αυτοί για λογαριασμό των εντολέων τους.

Σημειώνουμε όμως ότι για να δεχθούν οι επενδυτές αυτοί να επενδύσουν τα χρήματά τους για να αποκτήσουν τις μετοχές της εταιρίας Lavipharm Corp. στην τιμή αυτή, είναι βέβαιο ότι η πραγματική αξία που προσδίδουν στην συγκεκριμένη εταιρία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού προφανώς αναμένουν κεφαλαιακά κέρδη και υπεραξίες από την επένδυσή τους. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η διοίκηση της εταιρίας μας Lavipharm AE προέβη στη μετατροπή της απαίτησής της σε μετοχές χρησιμοποιώντας ως βάση μετατροπής μια αξία, την οποία ανεξάρτητοι επαγγελματίες επενδυτές θεώρησαν ιδιαίτερα ελκυστική.»