Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2005 15:14

Βασιλόπουλος: Απάντηση στο Χ.Α. για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Σε απάντηση της επιστολής του Χ.Α. στις 7/7/2005, η εταιρεία Αλφα – Βήτα Βασιλόπουλος ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Σας πληροφορούμε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε την 5η Ιουλίου 2005 την υπ'αριθμόν 284/IV/2005 απόφασή της, η οποία έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αφορά ευρύτερα τον κλάδο του λιανεμπορίου, και με την οποία επιβάλεται στην Εταιρία μας πρόστιμο ύψους 721.240 Euro για παράβαση του Ν. 703/1977. Αναφορικά με τα ανωτέρω δηλώνουμε ότι:

1. Η εταιρεία διατηρεί πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις του Β' τριμήνου 2005, οι οποίες θα δημοσιευθούν σύμφωνα με το νόμο.

2. Η εταιρεία επί του παρόντος εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει κατά της ως άνω αποφάσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα καθ' ύλην αρμόδια δικαστήρια εντός των νομίμων προθεσμιών.

3. Η επιβολή του ως άνω προστίμου δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την εμπορική πολιτική της "Αλφα-Βητα" Βασιλόπουλος Α.Ε. και τη δέσμευσή της να προσφέρει στους πελάτες της ποιοτικά προϊόντα με ανταγωνιστικές τιμές.

4. Η εταιρεία παράλληλα μεριμνά για τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα για τα συμφέροντα των μετόχων της».