Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2005 17:32

Απολογισμός για το φετινό έτος ανταγωνιστικότητας

Στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση του Ετους Ανταγωνιστικότητας, που με απόφαση του πρωθυπουργού έχει κηρυχθεί το 2005, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και τα ΕΛΤΑ, κυκλοφόρησαν 2.000.000 γραμματόσημα στα ελληνικά με το σήμα του Ετους Ανταγωνιστικότητας και 500.000 βινιέτες στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, καταρτίσθηκε μελέτη για την προσέγγιση της Στρατηγικής της Λισσαβόνας, αλλά και για την ίδρυση Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, αποφασίστηκε η ίδρυση Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου, θεσπίσθηκε Πανελλήνιος Μαθηματικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Ανταγωνιστικότητα και βραβεύθηκαν επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.

Το σήμα του Ετους ανταγωνιστικότητας προβάλλεται σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε: μία σειρά μελετών, ένα γραμματόσημο, ένα διαγωνισμό, αλλά κυρίως, ένα σήμα ανταγωνιστικότητας για τη χώρα, ως «απολογισμό» της κυβέρνησης για το έτος 2005, δηλαδή, έτος ανταγωνιστικότητας κατά δήλωσή της», σχολίασε η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, και Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, και πρόσθεσε «η ανταγωνιστικότητα με κοινωνική συνοχή - κάτι που δεν υπάρχει ως αντίληψη στην κυβέρνηση - είναι η μεγάλη πρόκληση των ευρωπαϊκών χωρών.

Η κυβέρνηση ας θυμηθεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για το ρυθμό ανάπτυξης, τις ΜΜΕ, το εισόδημα των πολιτών, τις μεγάλες επενδύσεις, δηλαδή, την πραγματική πολιτική που κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι εκ του σήματος».