Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο, τοπικά, πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια, από το απόγευμα, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά το πρωΐ βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωΐ βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες, στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Πέμπτη, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα Ηπειρωτικά, θα είναι κατά τόπους έντονη. Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη, τοπικά ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.