Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 14:15

Citigroup: Χαμηλότερα των προβλέψεων καθαρά κέρδη

ΣΤΑ 5,07 δισ. δολ. ΗΠΑ, διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερη αμερικανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Citigroup Inc., καθώς μειώθηκε το κόστος για τον διακανονισμό διαφόρων υποθέσεων. Τα κέρδη της, δεν διαμορφώθηκαν εντός των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, καθώς τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και τις αγοραπωλησίας μετοχών, υποχώρησαν.

Τα κέρδη της Citigroup ανήλθαν σε 97 σεντς ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο έναντι καθαρών κερδών 1,14 δισ. δολ. ή 22 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, οκτώ οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial , προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 5,3 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή.

Oι μετοχές της Citigroup υποχωρούσαν 8 σεντς, φθάνοντας στα 46,42 δολ. ανά μετοχή, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, την περασμένη Παρασκευή, την πρώτη συνεδρίαση μετά την παραίτηση του προέδρου της Robert Willumstad, για να βρει αλλού δουλειά ως εκτελεστικός διευθυντής. Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 5%, χαμηλότερη του δείκτη Philadelphia Stock Exchange KBW Bank, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 8,4%.