Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 14:22

Bank of America: 12% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12%, σημείωσαν το τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας των ΗΠΑ, Bank of America Corp.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 4,3 δισ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή από 3,85 δισ. δολ. ή 93 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματά της, είναι τα πρώτα που αντικατοπτρίζουν πλήρως την εξαγορά της FleetBoston Financial Corp., το 2004.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Kenneth Lewis, ο οποίος ανακοίνωσε αύξηση των κερδών για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο, δάνεισε περισσότερα κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο σε εταιρείες και επεκτάθηκε, στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ. Επίσης, περιόρισε περαιτέρω το κόστος, με τη συγχώνευση των online λογαριασμών των δύο τραπεζών, μειώνοντας τα έξοδα μάρκεγινγκ, αλλά και εκείνες τις θέσεις εργασίας, που κάλυπταν η μία την άλλη.

Οι μετοχές της Bank of America, της ένατης σε μέγεθος εταιρείας στον κόσμο, από πλευράς κεφαλαιοποίησης, σημείωσαν φέτος άνοδο 2,2%, έναντι υποχώρησης 2,1% του δείκτη των 24 μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον Philadelphia Stock Exchange KBW Bank. Οι μετοχές της Citigroup, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, βρίσκονται από την 1η Ιανουαρίου, 3,7% χαμηλότερα.