Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2005 18:42

Μarfin F.G: Πρόταση δ.σ. για αύξηση μ/κ κατά 400 εκατ. ευρώ

Τη σύγκληση έκτατης γενικής συνέλευσης στις 22 Αυγούστου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Financial Group, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ή χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η στρατηγική επέκταση του Ομίλου σρτους τομείς όπου δραστηριοποιείται.

Στην επαναληπτική γενική συνέλευση που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις και που αναμένεται να διεξαχθεί περί το τέλος Σεπτεμβρίου, πρόθεση του δ.σ. είναι να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 400 εκατ. ευρώ με την έκδοση 25 εκατ. νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης 16 ευρώ ανά μετοχή (μία νέα για κάθε παλιά μετοχή).

Παράλληλα, στην ίδια γενική συνέλευση το δ.σ. θα ενημερώσει για το αν και πως σκοπεύει να κάνει χρήση της εξουσιοδότησης που έχει λάβει βάσει προγενέστερων αποφάσεων της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας για την έκδοση ομολογιακού δανείου (χωρίς περιορισμό ύψους) ή/και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (μέχρι του ύψους του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας).