Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 11:03

France Telecom: 10 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Amena

ΠΟΣΟΝ 10 δισ. ευρώ (12,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), για το ισπανικό σκέλος κινητής τηλεφωνίας της Grupo Auna SA, Amena SA, ενδέχεται να προσφέρει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom SA, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η γαλλική εταιρεία, με εκτελεστικό διευθυντή τον Didier Lombard, θα προσφέρει μετρητά και μετοχές για την υπ αριθμόν τρία διαχειρίστρια κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, σύμφωνα με ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί το συντομότερο, σήμερα, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η France Telecom, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, και η δεύτερη στη Μ. Βρετανία, δεν έχει πελάτες ασύρματης τηλεφωνίας στην Ισπανία, μετά την αποτυχία της να αποσπάσει την άδεια σε δημοπρασία, που έγινε πριν από πέντε χρόνια. Η Amena, που εδρεύει στη Βαρκελώνη και είναι η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, διαθέτει 9,6 εκατ. συνδρομητές, οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν με τα 64 εκατ. πελάτες του τμήματος Orange της France Telecom. H τελευταία έχει μόνο 1,5 εκατ. πελάτες Internet, σήμερα στην Ισπανία.

«Η Amena είναι η καλύτερη εκλογή για την France Telecom, προκειμένου να εισέλθει στην αγορά ασύρματης τηλεφωνίας της Ισπανίας», ανέφερε ο Luis Benguerel, ο οποίος διαχειρίζεται 75 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Interbrokers AV, στη Βαρκελώνη, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της France Telecom, συμπληρώνοντας: «Είναι απολύτως λογικό να το κάνουν».

Η Nilou du Castel, εκπρόσωπος της France Telecom, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και οι εκπρόσωποι των κύριων μετόχων της Auna, η Banco Santander Central Hispano SA, η Endesa SA και η Union Fenosa SA. Οι επενδυτές, που κατέχουν μαζί το 83,4% της Auna, είπαν τον Απρίλιο, ότι προσέλαβαν την Merrill Lynch & Co., για να πουλήσει την εταιρεία.

Οι μετοχές της France Telecom, υποχωρούσαν 44 σεντς, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 23,90 ευρώ η μία, στις 9:07 π.μ. στο Παρίσι. Πριν από σήμερα και για φέτος, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.