Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005 11:49

Schneider: 562 εκατ. δολ. για την εξαγορά της ΒΕΙ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της BEI Technologies Inc. των ΗΠΑ, αντί του ποσού των 562 εκατ. δολ., προκειμένου να διπλασιάσει το μερίδιό της στην αγορά ηλεκτρικών αισθητήρων και στην αγορά κινητήρων, έκλεισε η Schneider Electric SA, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών κυκλωμάτων στον κόσμο.

Η Schneider, που εδρεύει κοντά στο Παρίσι, θα καταβάλλει σε μετρητά 35 δολ., για κάθε μία μετοχή της BEI, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών, σήμερα. Η τιμή, είναι 20% υψηλότερα, από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας. Η εμπορική συναλλαγή περιλαμβάνει περίπου 29 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σε χρέος που θα απορροφηθεί.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Schneider, Henri Lachmann, έχει προϋπολογίσει τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ (4,87 δισ. δολ.) για αγορές εταιρειών και αγορές ιδίων μετοχών, προκειμένου να αντισταθμίσει τον περιορισμό της ανάπτυξης στη Γαλλία. Οι πελάτες της ΒΕΙ, περιλαμβάνεται η Boeing Co., η General Motors Corp. και η NASA, σε μία αγορά αισθητήρων ύψους 10 δισ. δολ., η οποία έχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8%.

Οι μετοχές της Schneider, σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση σήμερα, στα 66,25 ευρώ η μία, στις 9:30 π.μ., στο Παρίσι. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 29%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της ΒEI, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 5,3% και στα 29,25 δολ. η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 438 εκατ. δολάρια.