Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 10:10

Deutsche Bank: Yψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για τέταρτη φορά

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 44%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών για τέταρτη φορά, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, Deutsche Bank AG, καθώς αυξήθηκαν τα κέρδη από τις διαπραγματεύσεις.

Τα καθαρά κέρδη, αναρριχήθηκαν στα 947 εκατ. ευρώ (1,14 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,90 ευρώ ανά μετοχή, από 656 εκατ. ευρώ ή 1,16 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις προβλέψεις των 17 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν, ότι αυτά, κατά μέσον όρο, θα ανέλθουν σε781 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα σχεδιάζει πραγματική αύξηση του μερίσματος το 2005, μετά την καταβολή μερίσματος 1,70 ευρώ ανά μετοχή, κατά την προηγούμενη χρήση.

Επίσης η Deutsche Bank είπε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών κατά τουλάχιστον 10% ή 54,8 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 3,9 δισ. ευρώ, με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της τράπεζας είναι το τέταρτο κατά σειρά, σε ετήσια βάση.

Οι μετοχές της Deutsche Bank, έχουν σημειώσει άνοδο 20% από τη στιγμή που ο Ackermann, ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές τον Σεπτέμβριο, ωστόσο ανησυχία επικράτησε για την εξάρτηση της εταιρείας από τα κέρδη της επενδυτικής τραπεζικής που επηρεάζουν τις μετοχές της, οι οποίες παρέμειναν φθηνότερες έναντι άλλων ανταγωνιστριών τραπεζών.