Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 11:31

Γερμανία: Μείωση της ανεργίας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα

ΜΕΙΩΣΗ για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, εμφάνισε η ανεργία στη Γερμανία, σημάδι, ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βελτιώνεται, καθώς η υποχώρηση του ευρώ βοηθά τις εξαγωγές και αυξάνει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ο αριθμός των ανέργων, εποχιακά προσαρμοσμένος, υποχώρησε κατά 42.000 ανθρώπους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Συνολικά 33 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η μείωση θα ήταν 10.000. Εποχιακώς προσαρμοσμένος, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 11,6% από το 11,7%.

«Θα έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας φέτος», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Hugo Boss AG, Bruno Saelzer, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ενδυμάτων της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βερολίνο, συμπληρώνοντας: «Οι πωλήσεις μας στο εσωτερικό συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν δύσκολες.

Στις γερμανικές εταιρείες, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας στους κλάδους από τις αερομεταφορές, μέχρι τις εταιρείες πληροφορικής. Η Fraport AG, η ιδιοκτήτρια του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, είπε στις 22 Ιουλίου ότι θα προσλάβει 1.000 ανθρώπους φέτος, 300 περισσότερους απ ό,τι προγραμμάτιζε αρχικά, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες ασφαλείας και άλλων χερσαίων υπηρεσιών. Η εταιρεία ήδη προσέλαβε 753 ανθρώπους – μέχρι τα τέλη του Ιουνίου – με αποτέλεσμα το συνολικό της προσωπικό να ανέρχεται σε 17.082 ανθρώπους, μια αύξηση της τάξης του 2,9% από την έναρξη του 2005.

Και η Αirbus SAS, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο, θα προσθέσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία φέτος, προκειμένου να καλύψει τις παραγγελίες των αεροπορικών εταιρειών φέτος.