Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2001 18:34

LogicDIS: Διανομή μερίσματος 6,2 δρχ. ανά μετοχή

Η συμμετοχή της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στο μετοχικό κεφάλαιο της LogicDIS εγκρίθηκε κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

Η συμμετοχή της EFG Eurobank Ergasias θα πραγματοποιηθεί:

α) με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,6 δισ. δρχ. με την έκδοση 4 εκατ. μετοχών στη συμφωνημένη τιμή ανά μετοχή 4,11 ευρώ. Η συμμετοχή της τράπεζας μέσω της αύξησης θα αντιστοιχεί σε 5,65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

β) με σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 4,44 δισ. δρχ. με τιμή μετατροπής 7,34 ευρώ. Η διάρκεια του ομολογιακού δανείου θα είναι τρία χρόνια και το κουπόνι 0,5% πληρωτέο ανά εξάμηνο, ενώ η αποπληρωμή του θα γίνει στο 120% της ονομαστικής του αξίας.

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και εφόσον γίνει η μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές (οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην επόμενη τριετία) η συμμετοχή της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias θα ανέλθει σε ποσοστό περίπου 8%. Εξάλλου η EFG Eurobank Ergasias έχει αποκτήσει ήδη το 1% της εταιρείας από την αγορά και επομένως το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας στη LogicDIS θα ανέρχεται σε 9%.

O κ. Αχιλλέας Χατζηνίκος, πρόεδρος της LogicDIS, είπε ότι η εταιρεία εκτιμά πως η έγκριση από τη Διοίκηση του ΧΑΑ για τη συμμετοχή της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, θα δοθεί το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο.

Επίσης, στη συνέλευση εγκρίθηκε η πώληση μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Business Logic και η δυνατότητα πώλησης μετοχών της ίδιας εταιρείας μέχρι και του 20% του συνόλου των μετοχών, αλλά και η διανομή μερίσματος 6,2 δρχ. ανά μετοχή για τη χρήση του 2000.