Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 12:55

Επετράπη ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Jewel»

Από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου επετράπη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η συνέχεια πλόων του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA JEWEL» Ν.Π. 11045, μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και τον έλεγχο λειτουργίας των αγκύρων του από Τ.Κ.Ε.Π. λιμένα Λαυρίου.

To ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε κενό επιβατών στο λιμάνι της Ραφήνας από όπου απέπλευσε στις 07:20 σήμερα για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς ¶νδρο – Τήνο – Μύκονο- Πάρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Aqua Jewel κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι της ¶νδρου για την Τήνο με 622 επιβάτες, είχε πλευρική επαφή με το φορτηγό «Super Γεωργία» Ν.Π. 10437 με αποτέλεσμα να μπλεχτούν οι άγκυρές τους και να κοπεί εκείνη του φορτηγού πλοίου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι Β-ΒΑ 7 μποφόρ.

Από την επαφή προκλήθηκαν ελαφρές υλικές ζημιές και στα δύο πλοία ενώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός επιβατών και πληρωμάτων. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για Τήνο όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους προκειμένου να επιθεωρηθεί.