Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 16:20

YEN: Κανέναν δεν συμφέρουν οι βλάβες στα πλοία

Mε εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών μετά τα τελευταία περιστατικά βλαβών και τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν να ενημερώνουν με κάθε μέσο τους επιβάτες τους ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «τον Ιούλιο, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά διακινήθηκαν 1.000.000 επιβάτες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ, με κλιμάκια Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους στα πλοία, τόσο στα λιμάνια όσο και εν πλω, σε θέματα ασφάλειας-υγιεινής. Κανέναν δεν συμφέρουν οι καθυστερήσεις και οι βλάβες ειδικά κατά την παρούσα περίοδο που η πληρότητα των πλοίων αγγίζει το 100%.

Σε όλες τις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, στους υπεύθυνους θα επιβάλλονται τόσο οι τυχόν προβλεπόμενες από το νόμο ποινικές κυρώσεις όσο και οι αυστηρότερες προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις».