Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 18:30

ΟΤΕ: Μεταβίβαση των GloBul και MTS στην Cosmote

Στην Cosmote ανήκουν από σήμερα και τυπικά οι μετοχές, που μέχρι τώρα είχε στην κατοχή του ο ΟΤΕ, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Globul της Βουλγαρίας και Cosmofon της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η σχετική σύμβαση πώλησης από τον ΟΤΕ στην Cosmote του συνόλου των μετοχών των δύο αυτών θυγατρικών εταιρειών υπεγράφη σήμερα και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε ταυτόχρονα και η μεταβίβαση των μετοχών της GloBul. Η αντίστοιχη διαδικασία για τις μετοχές της Cosmofon θα ολοκληρωθεί μετά από περίπου ένα μήνα, καθώς η μεταβίβαση θα πρέπει να μέσω της εξαγοράς των μετοχών της ολλανδικής εταιρείας συμμετοχών MTS στην οποία ανήκει το 100% των μετοχών της Cosmofon.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών των δύο εταιρειών ανέρχεται σε 490 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα 400 εκατομμύρια ευρώ για την GloBul και 90 εκατομμύρια ευρώ για την Cosmofon.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: η πρώτη δόση, ποσού 201 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί κατά την ημέρα ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της MTS και η δεύτερη δόση, ποσού 289 εκατομμυρίων ευρώ, θα καταβληθεί εντός 40 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης.