Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005 16:40

Νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ

Συγκροτήθηκε την 1η Αυγούστου 2005 η νέα Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης, καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου George Washington.

Αντιπρόεδρος για τον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ορίστηκε ο κ. Νικόλαος Κουλούρης, δικηγόρος, και αντιπρόεδρος για τον τομέα παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών ο κ. Θεόδωρος Δραβίλλας, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Με Απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών μέλη ορίστηκαν οι κ. Μιχαήλ Σακκάς, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, Παναγιώτης Τσανάκας, καθηγητής ΕΜΠ, Γεώργιος Τσαπρούνης, δικηγόρος, Παναγιώτης Κωττής, Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωάννης Παλαιολόγος, Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Αλκιβιάδης-Κωνσταντίνος Ψάρρας, δικηγόρος.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Αλεξανδρίδη «Κύριοι στόχοι μας είναι η προώθηση της ψηφιακής επικοινωνίας και των εφαρμογών Διαδικτύου στον 21ο αιώνα προς όφελος των καταναλωτών, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση όλων των πολιτών, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών, σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η ΕΕΤΤ θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής και της ταχυδρομικής αγοράς, στην εισροή νέων επενδύσεων καθώς και στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών από άποψη διαθεσιμότητας, ποιότητας και τιμής με γνώμονα τον καταναλωτή.

»Θα επιτελέσουμε το έργο μας με διαφάνεια, αμεροληψία και αποτελεσματικότητα, εξασφαλίζοντας την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου και παράλληλα, θα έχουμε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την αγορά και κυρίως για τον πολίτη.»