Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 10:29

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Value Capital: «Ο ΓΔ έχει συσσωρεύσει μεταξύ 2260-3320 μονάδων και o FTSE 20 μεταξύ 1820-1860 μονάδων. Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες και στον τραπεζικό τομές (ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου αυτής της εβδομάδος για τις Πειραιώς (10/7) και Eurobank (11/7) και ΓΣ της Εμπορικής (16/8)) αναμένεται να προκαλέσουν κινητικότητα στην αγορά».

Aspis Securities: «Εκτιµούµε πως στη σηµερινή συνεδρίαση θα επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις µε το επενδυτικό κοινό σε στάση αναµονής εν όψει της δηµοσίευσης των αποτελεσµάτων του πρώτου εξαµήνου (τρέχουσα εβδοµάδα Eurobank Ergasias, Τρ. Πειραιώς και Ελλ. Πετρέλαια)».

Fortius Finance: «Η αγορά, με τη συνηθισμένη της καθυστέρηση σε σχέση με τις ξένες αγορές (ένα μήνα ως συνήθως, αλλά δύο μήνες αυτή τη φορά λόγω της εφαρμογής των ΔΛΠ), τελεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων του 6μήνου, με αυτά των ΕΧΑΕ, αλλά πολύ περισσότερο των Τράπεζα Πειραιώς (10/08) και Eurobank (11/08) να αποτελούν σημεία αναφοράς για τη συνέχεια. Βασικό σημείο αναφοράς ωστόσο θα αποτελέσει και η πορεία των ξένων δεικτών, η οποία σε περίπτωση που θα συνεχίσει να είναι καθοδική (το εκτιμούμε ως το πιθανότερο σενάριο στην τρέχουσα φάση) θα δοκιμάσει τις αντοχές του ΧΑ, αλλά και τις τάσεις απεξάρτησής του από αυτές.

»Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα στη σημερινή συνεδρίαση, υπό την προϋπόθεση της συνέχειας των ρευστοποιήσεων στις

δεικτοβαρείς μετοχές, με πρώτο σημείο αναφοράς τις 3.250 μονάδες».

Sarros Securities: «Πτωτικές στην πλειοψηφία τους οι διεθνείς αγορές, με τις τιμές πετρελαίου να ξεπερνούν τα 62$ και να πρωταγωνιστούν στις πιέσεις των τιμών των μετοχών. Επιπρόσθετα στις ΗΠΑ υπάρχουν και οι ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πτωτική ύστερα από 11 ανοδικές.

»Στην ελληνική αγορά συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα των μετοχών, με τις εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα. Οι επιχειρηματικές κινήσεις τύπου Intracom – Hellas On Line δημιουργούν ένα καλύτερο κλίμα και εάν υπάρξουν και περαιτέρω διεργασίες στον τραπεζικό κλάδο, δημιουργούνται προϋποθέσεις συνέχισης της ανόδου. Απαραίτητη συνθήκη όμως η επιστροφή θετικής εικόνας και στις διεθνείς αγορές για τη διατήρηση της ισορροπίας».