Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2005 11:16

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Value Capital: «Ο ΓΔ έχει συσσωρεύσει μεταξύ 2.260 - 3.320 μονάδων και o FTSE 20 μεταξύ 1820-1860 μονάδων. Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες και στον τραπεζικό τομές (ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου αυτής της εβδομάδος για τις Πειραιώς (10/7) και Eurobank (11/7) και ΓΣ της Εμπορικής (16/8) αναμένεται να προκαλέσουν κινητικότητα στην αγορά».

Fortius Finance: «Η ψήφος εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στο ΧΑ, όπως καταδεικνύεται από την αύξηση της συμμετοχής τους στο σύνολο του ελληνικού χρηματιστηρίου και ιδιαίτερα στον FTSE/ASE-20 (το ποσοστό τους ανέρχεται πλέον στο 45.49%), ενισχύει ακόμα περισσότερο το θετικό κλίμα που επικρατεί. Βάσει λοιπόν των τρεχουσών συνθηκών που ισχύουν στο ΧΑ, θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε με βεβαιότητα ότι ο ΓΔ θα καταγράψει νέο υψηλό 4ετίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

»Ωστόσο, η υψηλή τιμή του πετρελαίου και η απόφαση της FOMC να αυξήσει σήμερα το επιτόκια διατραπεζικού δανεισμού στις ΗΠΑ, προβάλλουν ως αφορμές υποχώρησης των ξένων δεικτών, επηρεάζοντας παράλληλα και το ΧΑ. Ζητούμενο, για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 3,300 μονάδες για τουλάχιστον ακόμα δύο συνεδριάσεις, με αυξημένη μάλιστα συναλλακτική δραστηριότητα, προκειμένου ο ΓΔ να κινηθεί προς την επόμενη αντίσταση των 3,400 μονάδων».

Aspis Securities: «Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά χθες λόγω της φηµολογίας για επικείµενη εξαγορά της εταιρείας Nokia από τη Cisco. Σήµερα οι διεθνείς αγορές αναµένεται να εµφανίσουν τάσεις συσσώρευσης µετά τη νέα άνοδο των τιµών πετρελαίου. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων επισηµαίνοντας όµως ότι το κλίµα γενικότερα θα παραµείνει θετικό».

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η αγορά αναμένεται να αναζητήσει κατεύθυνση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ελλείψει εταιρικών νέων... Τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και ο ΟΠΑΠ θα βρίσκονται στο επίκεντρο ενώ η ΔΕΗ είναι πιθανό να ανακάμψει μετά από απώλειες 1,16% χθες».