Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 16:51

YEN: Χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το κοινοτικό πρόγραμμα ARGO

Μετά από επιτυχείς διαβουλεύσεις με την Διαχειριστική Αρχή του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού προγράμματος «ARGO» υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης και Ασφάλειας (εκπροσωπείται από τον κ. J.L. De Brower) και του ΥΕΝ (εκπροσωπείται) από το Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Τζωάννο) για την χρηματοδότηση Κοινής Επιχείρησης με την επωνυμία TRITON II. Η επιχείρηση διενεργήθηκε σε θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και Ιταλίας υπό τον συντονισμό του Ανατολικού Κέντρου Θαλασσίων Συνόρων που λειτουργεί στο ΥΕΝ και τη συμμετοχή Κρατών Μελών της Ε.Ε., τόσο με επιχειρησιακά μέσα, όσο και με παρατηρητές- συνδέσμους.

Ποσοστό 80% του συνολικού προϋπολογισμού της εν λόγω Επιχείρησης πρόκειται να καλυφθεί από πόρους της Ε.Ε.

Σκοπός της εν λόγω επιχείρησης ήταν η πάταξη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης σε θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας όπου το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ARGO» της Ε.Ε. χρηματοδοτεί δράσεις που αφορούν στους τομείς της λαθρομετανάστευσης, των εξωτερικών συνόρων και του ασύλου τομείς στους οποίους το ΥΕΝ επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον με απώτερο στόχο την προάσπιση του ελληνικού θαλασσίου χώρου και την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης εκνόμων ενεργειών στη θάλασσα.