Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2005 15:12

Εργο 13,5 εκατ. ευρώ ανέλαβε θυγατρική της Μηχανικής

Σύμβαση για το έργο «Υδρευση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Ηλείας, Τμήμα Α: Ερύμανθος – Πύργος», αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η κατασκευαστική εταιρεία Θόλος ΑΕ, θυγατρική κατά 100% της εισηγμένης εταιρείας Μηχανική ΑΕ.

Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Υδρευση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Ηλείας, Τμήμα Α: Ερύμανθος – Πύργος», αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η κατασκευαστική εταιρεία Θόλος ΑΕ, θυγατρική κατά 100% της εισηγμένης εταιρείας Μηχανική ΑΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή υδραγωγείου που θα μεταφέρει νερό από τον Ερύμανθο ποταμό με σκοπό την ύδρευση της Αρχαίας Ολυμπίας, του Πύργου, καθώς και διαφόρων άλλων κοινοτήτων. Ακόμη περιλαμβάνει την προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών, όπως σωλήνες, συσκευές και εξαρτήματα, την επιτόπου μεταφορά, σύνδεση και εγκατάστασή τους, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως σε κατάσταση λειτουργίας το υδραγωγείο.

Στο έργο επιτυγχάνονται συνέργιες και οικονομίες κλίμακος, καθώς στον όμιλο εταιριών Μηχανική ανήκει και η εταιρία Ελληνικά Σωληνουργεία ΑΕ που θα κατασκευάσει τους ειδικά επεξεργασμένους σωλήνες για την ύδρευση των πόλεων και κοινοτήτων της περιοχής. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.