Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2001 15:40

EΥΔΑΠ: Επέκταση σε τηλεπικοινωνίες και real estate

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και του real estate ανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Διονύσης Ξένος, στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Αναλυτικότερα, έπειτα από σχετική μελέτη της Pricewaterhouse εξετάζεται η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο χώρο των εναλλακτικών επικοινωνιών και, ειδικότερα, στην εγκατάσταση οπτικών ινών στο υπάρχον εγκατεστημένο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Εντός του 2001 θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον οποίο, σύμφωνα με τον κ.Ξένο, θα δοθεί η διαχείριση των παγίων, ενώ με το πέρας του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθεί ο τρόπος εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Οσον αφορά το χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων, o κ.Ξένος υπογράμμισε ότι η ΕΥΔΑΠ θα προβεί στην εκμετάλλευση των πάγιων περιουσιακών της στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, στους άμεσους στόχους της εταιρείας για το 2001 εντάσεται και η σύσταση δύο θυγατρικών εταιρειών, η μια εκ των οποίων θα είναι εταιρεία παροχής συμβουλών για θέματα υδροδότησης, ενώ η δεύτερη θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των βιολογικών καθαρισμών στην Ελλάδα.

Με τη στρατηγική επέκταση της ΕΥΔΑΠ σε νέους τομείς δραστηριοποίησης η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε έργα εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης για το 2001, συνολικού κόστους τριών δισ. δρχ. Το πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ προβλέπει μέχρι το 2005 έργα συνολικής δαπάνης 25 δισ. δρχ., με στόχο να περιορισθούν οι απώλειες νερού.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 72 δρχ. ανά μετοχή, ενώ για τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, αποφάσισε την αγορά μέσω του ΧΑΑ ιδίων μετοχών της εταιρείας, έως ποσοστού 10%, με τιμή από 2.500 έως 5.300 δραχμές και για περίοδο ενός έτους.