Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2005 10:30

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Emporiki Investment Bank: « Επιφυλακτικό ξεκίνημα αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να προσπαθεί να πάρει κατεύθυνση από τη συμπεριφορά των ξένων χρηματιστηρίων. Καταλυτική για το πρόσημο του δείκτη αναμένεται ότι θα είναι και η εικόνα των τραπεζικών μετοχών».

Sarros Securities: «Μετά την κατοχύρωση κερδών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αναμένονται μικρές πιέσεις και σήμερα, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου και βοηθούντος του κλίματος στις διεθνείς αγορές αναμένεται να εξομαλυνθούν».

Marfin Analysis: «Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,96% με πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €164εκ (-6,34%). Πωλήσεις παρατηρήθηκαν στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο. Ο δείκτης FTSE 20 υποχώρησε 1,21%. Οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα (-2,35%), Eurobank (-3,84%) και Τράπεζα Πειραιώς (-1,32%) υπέστησαν τη μεγαλύτερη πίεση. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ οι όγκοι συναλλαγών δεν αναμένεται να αυξηθούν».