Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2005 10:31

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Emporiki Investment Bank: «Δεν αναμένουμε ιδιαίτερη διαφοροποίηση στην εικόνα της αγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Θεωρούμε ότι ο γενικός δείκτης θα εξακολουθήσει να συσωρρεύει τιμές στα τρέχοντα επίπεδα, με την εικόνα των ξένων αγορών και τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών, καταλύτες για τη διαμόρφωση του κλίματος».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αν και κινήθηκε αρχικά έντονα πτωτικά, αργότερα ανέκαμψε με αποτέλεσμα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20 να κλείσει αμετάβλητος. Στην άνοδο των τιμών συνετέλεσαν και οι αναβαθμίσεις από μέρους διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων για μετοχές όπως ο ΟΤΕ και η 3Ε. Η λήξη των ΣΜΕ Αυγούστου την Παρασκευή στην αγορά παραγώγων, αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στη διαμόρφωση των τιμών των μετοχών».

Aspis Bank: «Η σηµαντική διόρθωση της τιµής της τιµής του πετρελαίου σε συνδυασµό µε τα καλύτερα του αναµενόµενου αποτελέσµατα της Hewlett Packard, οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα τις αµερικανικές µετοχές. Θεωρούµε πιθανό οι ευρωπαϊκές αγορές να κινηθούν θετικά σήµερα, ενώ όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές αναµένουµε να ακολουθήσουν την τάση των διεθνών αγορών».

Fortius Finance: «Η δεδηλωμένη αδυναμία του τραπεζικού κλάδου να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα μετά τα αποτελέσματα των Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank, αλλά και των θετικών εξελίξεων στην Εμπορική Τράπεζα (λύση σύμβασης με το Σύλλογο Εργαζομένων και μικρή σχετικά αύξηση μ/κ με μετρητά για την αντιμετώπιση του αναλογιστικού ελλείμματος), μοιραία στρέφουν το ενδιαφέρον στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όχι μόνο λόγω του ΟΤΕ και της επικείμενης διάθεσης μέσω placement ποσοστού του Οργανισμού, αλλά και της μεταβολής της μετοχικής σύνθεσης στη Forthnet με την είσοδο της Intracom.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε ότι σε περίπτωση που η ζήτηση για τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών συνεχισθεί, ο ΓΔ θα προσπαθήσει να απορροφήσει την προσφορά γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και να κινηθεί υψηλότερα».