Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ρυθμό αύξησης των προσλήψεων εκφράζεται σε έρευνα της ManPower Group, για τις προοπτικές της ελληνική αγοράς εργασίας το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου του 2016.
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ρυθμό αύξησης των προσλήψεων εκφράζεται σε έρευνα της ManPower Group, για τις προοπτικές της ελληνική αγοράς εργασίας το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου του 2016.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι εργοδότες αναμένουν μέτριο ρυθμό προσλήψεων, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να ανέρχονται στο 5%. Ας σημειωθεί ότι οι προθέσεις προσλήψεων παραμένουν σχετικά σταθερές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ εμφανίζονται μειωμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με β’ τρίμηνο του 2015.
Ο αριθμός των απασχολουμένων αναμένεται να αυξηθεί σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το β’ Τρίμηνο του 2016. Αντίθετα, οι προθέσεις προσλήψεων εμφανίζονται αποδυναμωμένες σε πέντε τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση τόσο με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Πιο αναλυτικά, οι ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων προβλέπεται να καταγραφούν στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του 13%, παραμένοντας σταθερές σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2016 και αμετάβλητες συγκριτικά με το β’ τρίμηνο του 2015.
Στον αντίποδα, τις πιο αδύναμες Προοπτικές Απασχόλησης αναμένουν οι εργοδότες στους τομείς των Κατασκευών καθώς και του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο -8%.
Σύμφωνα με την έρευνα της ManPower, οι εργοδότες αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν, με τις ισχυρότερες Προοπτικές Απασχόλησης να καταγράφονται στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής, παραμένοντας στο +6% για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα, οι προθέσεις προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές στο +2%.
Δραστήρια αναμένεται η αγορά εργασίας σύμφωνα και με τους εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων, καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +21%, σε αντίθεση με τους εργοδότες των μικρών επιχειρήσεων που εκφράζουν αβεβαιότητα, με το Δείκτη να διαμορφώνεται στο -1%. Παράλληλα, σχετικά σταθερές παραμένουν οι Προοπτικές στην κατηγορία των μεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπου ανέρχονται σε +5% και +2%, αντίστοιχα.
Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 750 εργοδότες.