Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2001 19:04

Ελληνική Υφαντουργία: Ιδρύει εταιρεία παραγωγής νημάτων

Στη δημιουργία εταιρείας παραγωγής βαμβακερών νημάτων με την επωνυμία «Κλωστήρια Κιλκίς» προχωρά η βορειοελλαδική εισηγμένη Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ.

Η λειτουργία της νέας εταιρείας θα ξεκινήσει σε οκτώ με δέκα μήνες και η συνολική ετήσια παραγωγή της θα ανέρχεται σε 4.000 τόνους νήματος. Το μετοχικό κεφάλαιο της «Κλωστήρια Κιλκίς» θα είναι αρχικά 500 εκατ. δρχ., το οποίο μέχρι το τέλος του 2001 θα διαμορφωθεί σε 1,5 δισ. δρχ.

Tο συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε 2,5 δισ. δρχ. και θα καλυφθεί από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Υφαντουργίας και από δανεισμό, ενώ δεν αποκλείεται η διοίκηση της εισηγμένης να καταθέσει αίτηση για ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο. Τη νέα εταιρεία θα ελέγχει κατά 90% η Ελληνική Υφαντουργία και κατά 10% η εταιρία συμμετοχών Ι.Γ. Ακκάς.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελληνικής Υφαντουργίας, από τον πρόεδρο της εταιρίας Χρήστο Ακκά. Παράλληλα, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 2,046 δισ. δρχ. με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και τη διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών ύψους 2,046 δισ. δρχ. με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Με βάση την εν λόγω απόφαση και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κερδοφορία της εταιρείας για το 2001, η διοίκησή της εξέφρασε την πεποίθηση ότι για την τρέχουσα χρήση θα έχει τη δυνατότητα διανομής μερίσματος. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Υφαντουργία έχει να διανείμει μέρισμα από το 1996.