Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2005 17:01

Σύντομα οι ανακοινώσεις για την ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα

Εκπονείται αυτόν τον καιρό από την ΕΤΑ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, που επισκέφτηκε το νομό Ηλείας και είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι απαιτούνται να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν όλοι οι σχεδιασμοί για την ενίσχυση των υποδομών, κυρίως στις αεροπορικές μεταφορές. Ηδη, από καιρό, όπως είπε, έχει συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή και έχουν δοθεί οδηγίες από τον πρωθυπουργό για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και σε πολιτικό, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

«Εκείνο που χρειάζεται -και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη και της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- το συντομότερο δυνατόν, να αναληφθεί πρωτοβουλία για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα της περιοχής. Δεν είναι οι καλύτερες εικόνες, που δίνει σήμερα η Ηλεία στο σύνολό της. Δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, χωρίς πολιτισμένο περιβάλλον», ανέφερε ο υπουργός.