Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2005 10:00

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Η συνεχιζόµενη αύξηση των τιµών του πετρελαίου πιθανό να προκαλέσει τάσεις συσσώρευσης στις διεθνείς αγορές σήµερα. Ανάλογη θεωρούµε ότι θα είναι και η πορεία των ελληνικών µετοχών µε συνέχιση των ρευστοποιήσεων κερδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι µετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πτωτικά 0,32% με τον τζίρο να φθάνει τα €120εκ. (-20%). Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ωστόσο οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν σε πτωτικό κλείσιμο της αγοράς… Αναμένουμε η αγορά να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ δεν αποκλείονται μερικές ρευστοποιήσεις».

Fortius Finance: «Mπορεί η αναιμική καθαρή αξία συναλλαγών, στη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, να μην προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, αλλά δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε το ίδιο και για την πορεία του καταλυτικού τραπεζικού κλάδου. Για τη σημερινή συνεδρίαση, προκρίνουμε ως πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια συντήρησης του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με την πορεία των ξένων αγορών να αποτελούν σημείο αναφοράς, καθώς οι βασικοί δείκτες των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βρίσκονται μεταξύ 0.9-1.3% χαμηλότερα από τα υψηλά τους».