Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2005 13:10

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Θεμελιοδομής

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Θεμελιοδομής, η σύνταξη του οποίου είχε ανατεθεί στην Εταιρεία Συμβούλων KPMG από τις πιστώτριες τράπεζες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, το επιχειρηματικό σχέδιο αφορά στην περίοδο 2005-2006 και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 12/8/2005. Σε αυτό επαναπροσδιορίζεται η στρατηγική της διοίκησης για τη χάραξη της οποίας ελήφθησαν υπόψη οι παράγοντες που διαμόρφωσαν την υφιστάμενη κατάσταση και οι προοπτικές όπως αυτές διαγράφονται για την περίοδο 2005-2006, με στόχο όχι μόνο την ομαλή συνέχιση των εργασιών αλλά και την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Θεμελιοδομής, αυτή θα προέλθει από τη σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους και την πιο αποτελεσματική χρήση των απασχολούμενων πόρων, την είσπραξη των απαιτήσεων που αφορούν σε περατωθέντα έργα, τη ρευστοποίηση συγκεκριμένων συμμετοχών και ακινήτων της και από την εντατική αξιοποίηση των λοιπών ακινήτων της.

Σημαντικό ρόλο στην εξυγίανση και ανάπτυξη της εταιρείας θα παίξει ο στρατηγικός επενδυτής που θα επιλεγεί, δεδομένου ότι η διοίκηση, σύμφωνα και με προηγούμενη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό, έχει επαφές με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές.