Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005 16:46

Microland: Επιστροφή στην κερδοφορία

Κερδοφόρο αποτέλεσμα εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του 2005 η Microland Computers AEBE. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η υγιής λειτουργική ανάπτυξη της εταιρείας, με βάση το νέο σχήμα το οποίο είχε εξαγγείλει η διοίκηση και έχει ήδη εφαρμοστεί και ολοκληρώθηκε με τη συγχώνευση με την εταιρία Altcom, οδήγησε την εταιρεία σε κερδοφόρα αποτελέσματα και σημαντική βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 38,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων υπερπενταπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 257 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 482 χιλ. έναντι ζημιών ύψους ευρώ 1εκατ. στο α' εξάμηνο του 2004. Το γεγονός αυτό, όπως υπογραμμίζεται, επετεύχθη αφενός μεν μέσω των αυξημένων περιθωρίων κέρδους της νέας δραστηριότητας και αφετέρου μέσω της κατά 33% περικοπής των λειτουργικών εξόδων ως αποτέλεσμα οικονομιών κλίμακας ανάμεσα στις δύο συγχωνευθείσες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα περιθώρια κέρδους, το περιθώριο μικτού κέρδους διευρύνθηκε σημαντικά σε 8,4% έναντι 2,9%, ενώ το περιθώριο κέρδους προ φόρων χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων αυξήθηκε σε 4,4% έναντι 0,3% στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.