Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005 17:07

Επιδότηση απασχόλησης σε πολύ μικρές λιανεμπορικές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα επιδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου για μερική απασχόληση ανέργων, παρουσίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Οπως τόνισαν, η διεύρυνση του ωραρίου δημιουργεί προϋποθέσεις για αύξηση της απασχόλησης στο εμπόριο και το πρόγραμμα του OAEΔ καλύπτει αυτή την ανάγκη.

Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, -με προσωπικό μέχρι τρία άτομα- για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο του OAEΔ με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης (4 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα) για διάστημα 20 μηνών.

Στο πρώτο δίμηνο ο OAEΔ θα καταβάλει 15 ευρώ την ημέρα στον εργαζόμενο, για το επόμενο 18μηνο θα επιδοτεί τον εργοδότη με 176 ευρώ το μήνα. Oι άνεργοι πρέπει να έχουν ηλικία έως 50 ετών και προβλέπεται ότι το 60% των θέσεων θα καλυφθούν από γυναίκες.

Oι επιχειρήσεις δεν έχουν υποχρέωση να κρατήσουν τους εργαζόμενους μετά τη λήξη του 20μηνου, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την άμεση καταβολή της επιδότησης από τον OAEΔ.