Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005 17:18

Χ.Α.: Εγκρίσεις - αποφάσεις

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

• Tην απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των ΣΜΕ επί μετοχών των «ΓΕΚ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ», «HYATT REGENCY ΞΕΝ/ΚΗ & ΤΟΥΡ. Α.Ε.», «MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», «ATTICA Α. Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ», «ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.», «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧ/ΩΝ» από τις εταιρίες – Μέλη του ΧΑ «EFG EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ», «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΙΓΜΑ – ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ».

• Την τροποποίηση των Αποφάσεων 2 και 22 του Κανονισμού του ΧΑ προκειμένου να περιλαμβάνουν τα επτά νέα ΣΜΕ επί μετοχών που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε:

• Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.» με ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 2,40 σε € 1,82 και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ενλόγω εταιρίας με ανάλογη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 1,82 σε € 1,85.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη τελική νέα ονομαστική αξία - € 1,85 ανά μετοχή - θα ξεκινήσει την 30η Αυγούστου 2005.

• Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.» με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 2,56 σε € 2,28.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 31η Αυγούστου 2005.

• Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. » με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 1,00 σε € 0,30.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 31η Αυγούστου 2005.

• Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.» με ακύρωση και διαγραφή 1.526.620 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της.

Η ακύρωση των ιδίων μετοχών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί χρηματιστηριακά την 31η Αυγούστου 2005.

• Για τη συνέχιση της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εταιρίας «AUTOHELLAS A.T.E.E.» από την «Π&Κ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.».

• Για τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης στη ΝΕΧΑ εταιρίας «ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (HITECH SNT A.E.)» από την εταιρία «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.».