Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 09:57

Νέο προϊόν από την ATEBank για επιχειρήσεις

Το προϊόν «Κεφάλαιο Κίνησης Μονιμότερου Χαρακτήρα» παρουσίασε η ATEBank στο πλαίσιο της σειράς προϊόντων «ΕπιχειρησΑΤΕ». Το νέο προϊόν απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κύκλου εργασιών, καθώς και στους ελεύθερους επαγγελματίες και αφορά χρηματοδότηση για την κάλυψη μονιμότερων αναγκών τους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, πρόκειται για ένα «Κεφάλαιο κίνησης» που ενισχύει τη ρευστότητα της επιχείρησης και προσφέρεται για την απόκτηση των αναγκαίων μονιμότερων αποθεμάτων, την εκμετάλλευση ευκαιριών αγοράς α΄και β΄υλών και εμπορευμάτων, τη χρηματοδότηση μακροχρόνιων απαιτήσεων και εκτέλεση συμβάσεων έργου, την ανέγερση κτηρίων με σκοπό την πώληση.

Ως επιτόκιο προσφέρεται το εκάστοτε ισχύον βασικό επιτόκιο για Κεφάλαια Κίνησης πλέον περιθωρίου προσαύξησης ανάλογα με τον πελάτη και τις εισφοράς του Ν.128/75.

Το ύψος του δανείου εξαρτάται από τον δανειοδοτούμενο σκοπό και τη δραστηριότητα της επιχείρησης και η διάρκειά του είναι έως τρία χρόνια.

Δίνεται δυνατότητα παροχής περιόδου χάριτος έως ένα χρόνο, ενώ η αποπληρωμή γίνεται με τοκοχρεολυτικές δόσεις ενός, τριών ή έξι μηνών.