Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 11:45

Παντεχνική: Ανάληψη έργου 23,38 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Το έργο ανακατασκευής του τμήματος Domasnea Caransebes της Εθνικής Οδού 6 στη Ρουμανία ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρεία Παντεχνική ΑΕ με σχετική σύμβαση που υπέγραψε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2005 με την Εθνική Εταιρία Αυτοκινητοδρόμων & Εθνικών Οδών Ρουμανίας ΑΕ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 23,38 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από κονδύλια του προγράμματος ISPA της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μήκος του τμήματος του οδικού άξονα που θα ανακατασκευάσει η Παντεχνική ΑΕ είναι 41 χιλιόμετρα, ενώ το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή της παράκαμψης της πόλης Domasnea.

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, η Παντεχνική ΑΕ πρέπει να ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο εντός χρονικού διαστήματος 940 ημερών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ρουμανική κατασκευαστική αγορά αποτελεί στόχο της Παντεχνική ΑΕ, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στη γειτονική χώρα στον τομέα του real estate και παράλληλα το τελευταίο διάστημα συμμετέχει σε διαγωνισμούς για μια σειρά από οδικά αυτοχρηματοδοτούμενα έργα. Ειδικότερα όσον αφορά στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, η εταιρεία έχει αναλάβει την αξιοποίηση δύο όμορων οικοπέδων στο επιχειρηματικό κέντρο του Βουκουρεστίου.

Η Παντεχνική ΑΕ έχει εξασφαλίσει τα συγκεκριμένα οικόπεδα με μακροχρόνια μίσθωση από το Δήμο Βουκουρεστίου και σχεδιάζει να αναγείρει δύο πολυώροφα κτίρια με χώρους γραφείων, καταστήματα, αλλά και διαμερίσματα.

Εκτός από την Ρουμανία, στο εξωτερικό η Παντεχνική ΑΕ έχει παρουσία και στο Καμερούν. Μάλιστα, πρόσφατα αναδείχθηκε μειοδότης του διαγωνισμού για το έργο κατασκευής του δρόμου Ayos Bonis : lot 1:Ayos-Abong Mbang, προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση ανάθεσης του εν λόγω έργου στο Καμερούν πρόκειται να υπογραφεί εντός του τρέχοντος έτους.