Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 09:18

Sanofi: Χαμηλότερα κέρδη εξ αιτίας του κόστους συγχώνευσης

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το τρίμηνο η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, Sanofi-Aventis SA, καθώς το κόστος και οι τόκοι από την συγχώνευση ύψους 63 δισ. δολ., που δημιούργησαν την εταιρεία πριν από ένα χρόνο, ψαλίδισαν τα κέρδη της.

Τα καθαρά κέρδη της Sanofi-Aventis, που εδρεύει στο Παρίσι, υποχώρησαν στα 556 εκατ. ευρώ (679 εκατ. δολ.) ή 42 σεντς ανά μετοχή, από 1,23 δισ. ευρώ ή 93 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς τους δημοσιογράφους στο Παρίσι. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της ανά μετοχή.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής Jean-Francois Dehecq, 65 ετών, μειώνει τον αριθμό των θέσεων εργασίας και ενδυναμώνει την παραγωγή στην εταιρεία που δημιουργήθηκε προ έτους, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος κατά 1,6 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2006.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ότι το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 6,5%, φθάνοντας τα 6,69 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη της ανά μετοχή, προβλέπεται να σημειώσουν φέτος αύξηση σε ποσοστό 20%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε ποσοστό 18%.