Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 15:09

Πρόσκληση Σαλαγκούδη για την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας

Πρόσκληση για αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχει το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας απηύθυνε με επιστολή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, προς τους Συνδέσμους Επενδυτές ΑΠΕ και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται οι πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις:

· «Όροι και διαδικασία εκμίσθωσης του δικαιώματος του Δημοσίου για έρευνα και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού και της εν γένει διαχείρισης των γεωθερμικών πεδίων της Χώρας» (ΦΕΚ 635 Β’) και

· «Χαρακτηρισμός και υπαγωγή σε κατηγορίες των Γεωθερμικών Πεδίων της Χώρας» (ΦΕΚ 1012 Β’) οι οποίες έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Σαλαγκούδης: «Η Γεωθερμία είναι ένας φυσικός πλούτος της χώρας που έχει μείνει για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτος. Το υπουργείο Ανάπτυξης κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο έτος για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες κανονιστικές αποφάσεις που όριζε ο νόμος 3175/2003. Η ορθολογική αξιοποίηση της γεωθερμίας περνά μέσα από την ολοκληρωμένη διαχείριση των πεδίων. Πρόθεση μας είναι να κινητοποιήσουμε ιδιωτικά και ξένα κεφάλαια προς την κατεύθυνση αυτή. Νομίζω, ότι διαμορφώνουμε ένα νέο επιχειρηματικό κλάδο που μπορεί να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική οικονομία και το ενεργειακό μας σύστημα.

«Σας καλώ, ως Συνδέσμους Επενδυτών και ΜΚΟ να ενημερώσετε τα μέλη σας και να συμβάλλετε στην διαμόρφωση αυτού του νέου κλάδου και στην αξιοποίηση των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών που διαμορφώνονται», καταλήγει ο κ. Σαλαγκούδης.