Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 11:03

L'Oreal: 5,8% η μείωση των κερδών μετά τη συγχώνευση Sanofi-Aventis

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό 5,8%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, L'Oreal SA, καθώς το μερίδιο της εταιρείας στη φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis, αφαιρέθηκε μετά την εξαγορά.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 892 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) από 947 εκατ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που διενεμήθη στα κεντρικά της γραφεία, βορείως των Παρισίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας προβλεπόταν να ανέλθουν σε 918 εκατ. ευρώ.

Η L'Oreal, σταμάτησε να υπολογίζει τα κέρδη της Sanofi στους ισολογισμούς της μετά την εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας από την ανταγωνίστριά της Aventis SA, αντί του ποσού των 55,7 δισ. ευρώ, πέρυσι, μειώνοντας έτσι το μερίδιό της σε αυτήν. Εξαιρουμένης της επίδρασης της συγχώνευσης της Sanofi, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας καλλυντικών, αυξήθηκαν στα 892 εκατ. ευρώ από 878 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα κέρδη ανά μετοχή, αναρριχήθηκα στο 1,40 ευρώ από 1,34 ευρώ η μία, σε αυτήν τη βάση.

Οι μετοχές της L'Oreal, υποχώρησαν 2,40 ευρώ, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 63,80 ευρώ η μία στο Παρίσι. Στις 9:17 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 63,85 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 42,1 δισ. ευρώ.