Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 11:25

Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:10) κατά 0,36% και έχει φθάσει τις 3.300,41 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 19,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 7,3 εκατ. ευρώ αφορούν μεταβίβαση μετοχών της Εγνατίας Τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp προς τη Marfin Financial Group http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/03/1085302.htm .

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 95 μετοχές ενισχύονται, 48 καταγράφουν απώλειες και 57 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άνοδο 0,47%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η πώληση του 10,9% του ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί μέσω της επιταχυμένης διαδικασίας του βιβλίου προσφορών σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές την Τρίτη ή την Τετάρτη. Εάν η διάθεση του ποσοστού δεν πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, τότε θα καθυστερήσει έως τον Οκτώβριο.

«Η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2005, οι επικείμενες τοποθετήσεις μετοχών του ΟΤΕ και της ΑΤΕbank και η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θεωρούνται ως οι βασικοί καταλύτες που θα καθορίσουν το κλίμα στη Σοφοκλέους μεσοβραχυπρόθεσμα», αναφέρει η Egnatia Finance στο πρωινό της σχόλιο.