Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 11:56

«Η νομοθεσία για το ωράριο θα εφαρμοστεί»

Παρά τις αντιδράσεις που παρατηρούνται μεμονωμένα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη νομοθεσία για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτό διεμήνυσε, χθες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά που σημειώθηκαν το Σάββατο.

Σε δηλώσεις τους, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, και ο υφυπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσαν ότι οι μεταρρυθμίσεις για το εμπόριο, που στόχο έχουν το όφελος για όλες τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και, βεβαίως, τους καταναλωτές, βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.

Η προσαρμογή στο νέο εθνικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πορεία αυτή, στην πορεία για την ενίσχυση της παραγωγής, του εμπορίου, της απασχόλησης, στην πορεία για την πρόοδο, επιχειρούν να βάλουν εμπόδια, με ακραίες συμπεριφορές, μικρές οργανωμένες ομάδες.

Με τις ενέργειές τους, οι ομάδες αυτές στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων συμπολιτών μας και στερούν τους καταναλωτές από τις επιλογές που δικαιούνται. Υπογραμμίζουμε ότι φαινόμενα ακραίας, βίαιης συμπεριφοράς και αυταρχισμού δεν χωρούν σε σύγχρονες πολιτείες νομιμότητας.