Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 12:15

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις προθέσεις της Fed στο θέμα των επιτοκίων.

Ο πιθανός οικονομικός αντίκτυπος από τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού έχει κάνει τους επενδυτές να αμφισβητούν κατά πόσον η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά τη συνεδρίασή της στις 20 Σεπτεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/05/1085485.htm .

Εν τω μεταξύ, οικονομικοί αναλυτές που έλαβαν μέρος σε έρευνα της Macroeconomics Advisers, στο Σεντ Λούις, εκτιμούν ότι ο τυφώνας «Κατρίνα» θα αφαιρέσει από το αμερικανικό ΑΕΠ 0,5-0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο τρίτο και στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου δήλωσε την Παρασκευή ότι ο τυφώνας Κατρίνα θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη για περίπου ένα τρίμηνο, αν και δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις διαρκείας.

Στις 11:59 ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2563 δολάρια έναντι 1,2531 δολαρίων το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 108,84 γιεν από 109,81 γιεν την Παρασκευή.