Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 14:49

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα 61.000 ευρώ σε εννέα επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 61.000 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε εννέα επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, στο σούπερ μάρκετ Κρόνος επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί διαπιστώθηκε στον επανέλεγχο ότι δεν είχαν διορθωθεί αποκλίσεις από την εφαρμογή γενικών κανόνων υγιεινής και επισήμανσης.

Στην Ελαιουργική Ιωνίας επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ διότι δεν εφάρμοζε πρόγραμμα καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών, ούτε πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης του εξοπλισμού και των χώρων του ερργοστασίου. Για την ίδια παράβαση επιβληθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ στην επιχείρηση Ελαιόλαδα Χαλκιδικής, ενώ στην επιχείρηση Ελαιοκρήτη ΑΕ διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής και επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Στο συσκευαστήριο ζάχαρης του Κ. Ντέμου στη Ημαθία, που παρασκεύαζε ζάχαρη προέλευσης Σερβίας - Μαυροβουνίου με αναγραφή «ελληνικής παραγωγής» στην τελική συσκευασία, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ. Στην επιχείρηση Καρδασιλάρης & Υιοί (Cardico) επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, γιατί διαπιστώθηκε συσκευασία και διάθεση τροφίμων που δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές και τα πρότυπα καταλληλότητας.

Στην επιχείρηση Π&Δ που διαχειρίζεται τα εστιατόρια «Rudy Tuesday», διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις στην εφαρμογή κανόνων υγιεινής και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Στην Αντιγόνη Οικονόμου που ασχολείται με την εμπορία οίνου στο Παλτάνι Ρίου, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για διάθεση προϊόντων που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και τα πρότυπα καταλληλότητας και κανονικότητας. Για διακίνηση νοθευμένου μελιού επιβλήθηκε πρόστιμο στην επιχειρηση Dinas με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.