Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 14:52

European Dynamics: Εργο για την Ε.Ε.

Συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τον έλεγχο και την ανάπτυξη διαφόρων εφαρμογών πληροφορικής προκειμένου υπέγραψε η European Dynamics, προκειμένου να υποστηριχθούν το Reportnet και τα Ευρωπαϊκά Συστήματα Περιβαλλοντικών Πληροφοριών (EΣΠΠ).

Το πρωτότυπο λογισμικό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 19ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Πληροφορική στην Προστασία του Περιβάλλοντος στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2005 στο Μπρνο, στην Τσεχία.

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιβάλλοντος (ΕΕΠ) είναι να αναπτύξει το Reportnet (μία σειρά από ΙΤ εργαλεία), ώστε να υποστηρίξει την διαδικασία αναφορών της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Περιβάλλοντος. Ο κύριος στόχος του έργου της European Dynamics είναι η ανάπτυξη μερικών κρίσιμων εργαλείων που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αναφορών καθώς και την ποιότητα, τη διαφάνεια, και τη διαθεσιμότητα των αναφερόμενων πληροφοριών. Παράλληλα, το σύστημα θα διευκολύνει την τυποποίηση της διαδικασίας και τον σεβασμό των χρονικών δεσμεύσεων.

Οι αναπτυγμένες εφαρμογές πληροφορικής και το περιεχόμενό τους θα ευθυγραμμιστούν με το πνεύμα των Reportnet και ΕΣΠΠ και θα υποστηρίξουν τις βασικές οντότητες του ΕΣΠΠ.

Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ΕΕΠ στη Δανία, όλες τις χώρες μέλη της ΕΕΠ και την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.