Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 10:43

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Μπορεί η σχετικά χαμηλή αξία συναλλαγών να προβληματίζει όσον αφορά τη δυνατότητα του ΓΔ να παραμείνει στα τρέχοντα ή ακόμα και σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά το θετικό κλίμα στο εξωτερικό προβάλλει στην τρέχουσα φάση ως “μαξιλάρι ασφαλείας”. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της σημαντικής ανοδικής κίνησης των ξένων δεικτών και της σημαντικής μείωσης του discount στα συμβόλαια του FTSE/ASE-20 λήξης Σεπτεμβρίου, με το επόμενο σημείο αντίστασης να οριοθετείται στις 3.335 μονάδες και βασικό ζητούμενο το κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 3.300 μονάδες για τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις.

»Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ αλλά και στον τραπεζικό κλάδο (προθέσεις της Credit Agricole για τη θέση της στην Εμπορική Τράπεζα, οι οποίες μπορεί να αποκαλυφθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της γαλλικής τράπεζας του α΄ 6μήνου) αναμένεται να διατηρηθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επηρεάζοντας ανάλογα και την αγορά».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,34% υψηλότερα, στο επίπεδο αντίστασης των 3.300 μονάδων, ενώ ο τζίρος έφθασε τα €197εκ. (+44%). Το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο στις τραπεζικές μετοχές καθώς και στον ΟΤΕ. Για τη σημερινή συνεδρίαση, αναμένουμε η αγορά να ανοίξει θετικά ακολουθώντας τις ισχυρές αμερικανικές αγορές κατά την χθεσινή τους συνεδρίαση».

Aspis Bank: «Οι αµερικανικές µετοχές κινήθηκαν ανοδικά χθες, λόγω της διόρθωσης στις τιµές του πετρελαίου αλλά και έκθεσης του ΟΟΣΑ που αφήνει αµετάβλητες τις προβλέψεις για την αµερικανική οικονοµία. Θεωρούµε πιθανό να ακολουθήσουν σήµερα και τα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια. Ανοδικά αναµένουµε να κινηθούν και οι ελληνικές µετοχές, µε τους τίτλους του ΟΤΕ και της Εµπορικής Τράπεζας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».

Emporiki Investment Bank: «Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν το χθεσινό ράλι των αγορών της Αμερικής, γεγονός που θεωρούμε ότι θα επιδράσει θετικά και την ελληνική αγορά με τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο».