Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 11:22

Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται και στις τρεις βαθμίδες κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:08) κατά 0,46% και βρίσκεται στις 3.314,69 μονάδες.

Ο τζίρος φθάνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έχουν γίνει πράξεις 98 σημειώνουν άνοδο, 26 υποχωρούν και 48 παραμένουν σταθερές.

«Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της σημαντικής ανοδικής κίνησης των ξένων δεικτών και της σημαντικής μείωσης του discount στα συμβόλαια του FTSE/ASE-20 λήξης Σεπτεμβρίου, με το επόμενο σημείο αντίστασης να οριοθετείται στις 3.335 μονάδες και βασικό ζητούμενο το κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 3.300 μονάδες για τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις», αναφέρει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

«Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ αλλά και στον τραπεζικό κλάδο (προθέσεις της Credit Agricole για τη θέση της στην Εμπορική Τράπεζα, οι οποίες μπορεί να αποκαλυφθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της γαλλικής τράπεζας του πρώτου εξαμήνου) αναμένεται να διατηρηθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επηρεάζοντας ανάλογα και την αγορά», πρόσθεσε.

Ο τίτλος του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,46% μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πωλήσει ποσοστό 10% μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών (accelerated book building). Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι το βιβλίο προσφορών (book building) για την πώληση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/07/1086539.htm .