Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 18:29

ΑΤΕbank: Ρύθμιση οφειλών αγροτών βάσει νόμου πανωτοκίων

Εφαρμόζοντας το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα πανωτόκια η ΑΤΕbank εξέτασε και υπήγαγε σ’ αυτόν συνολικά 75.000 περιπτώσεις αγροτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, για τους εν λόγω αγρότες προέκυψε πολύ μεγάλη ωφέλεια, αφού μειώθηκαν οι οφειλές τους κατά μέσο όρο περίπου 70%, δηλαδή διεγράφησαν για τους αγρότες αυτούς οφειλές ύψους 1.350.000.000 ευρώ, περίπου μισό τρισ. δραχμές.

Εξίσου σημαντική είναι η ωφέλεια, μετά το χάρισμα, και για το εναπομείναν υπόλοιπο των οφειλών τους, αφού μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποπληρώνεται σε 10 χρόνια, αντί των επτά που προβλέπει ο νόμος, με διετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο 5%, αντί 10,5% (8 + 2,5% τόκοι υπερημέριας), μείωση που ισοδυναμεί με το ήμισυ του μέχρι τότε ισχύοντος επιτοκίου.

Όσα διαφορετικά γράφονται κατά καιρούς για το θέμα αυτό αποτελούν παραπληροφόρηση για τους αγρότες οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών τους, για να αποφύγουν να πληρώνουν διπλάσιο επιτόκιο χωρίς λόγο, τονίζει στην ανακοίνωσή της ΑΤΕbank.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτή είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που παρέχει η Πολιτεία για ρύθμιση των αγροτικών χρεών και δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη εφαρμογής παρόμοιας ευνοϊκής ρύθμισης στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.