Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2005 17:18

Citibank: Περαιτέρω επέκταση στην Ελλάδα

Την περαιτέρω επέκτασή της στην ελληνική αγορά, με συνέχιση της μεγέθυνσης του δικτύου της και των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών της, ανακοίνωσε η Citibank, μέλος της Citigroup, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου του κόσμου.

Όπως επισήμανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Citibank στην Ελλάδα Χρήστος Βασιλειάδης, στόχος της τράπεζας είναι η δημιουργία δικτύου 100 καταστημάτων, από 58 που είναι σήμερα. Η σημαντική επένδυση που πραγματοποιήθηκε σε νέα τεχνολογία, με αναβάθμιση των συστημάτων της Τράπεζας, επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ομίλου για δυναμική παρουσία στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η αύξηση του προσωπικού με πρόσληψη 200 ατόμων θεωρείται αρχικό στάδιο μιας γενικότερης οργανικής επέκτασης, ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Αναφορικά με την άνοδο των εργασιών στους επιμέρους τομείς, ο επικεφαλής της Citibank είπε ότι στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με πέρυσι, τα στεγαστικά δάνεια αυξάνονται με ρυθμό 26%, τα καταναλωτικά με 25% και τα καταθετικά και επενδυτικά προϊόντα με 15%.

Σχολιάζοντας την αύξηση που σημειώνεται στην ελληνική αγορά στη στεγαστική αλλά ιδιαίτερα στην καταναλωτική πίστη, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φοβόμαστε ότι σε μια αγορά με έκρηξη δανεισμού, ιδιαίτερα στην καταναλωτική πίστη, θα ακολουθήσει έκρηξη επισφαλειών».

Πηγή: ΑΠΕ